Fotoğraflar günümüzde çeşitli iletişim uygulamaları sırasında gerekli olan araçlar. Ürün ya da hizmet sunumu sırasında ya da kişisel sosyal medya hesaplarında fotoğraflar aracılığı ile birçok şey anlatılabilir. Web Tasarımında Tercih Edilen Resim Düzenleme Programları bu nedenle önemli hale geliyor.

Ürün ya da hizmet pazarlaması sırasında profesyonel nitelikte fotoğraflara ihtiyaç var. Bu tür fotoğraflar ifade edilmek istenen konuyu daha nitelikli bir şekilde kullanıcılara sunar. Profesyonel fotoğraf kalitesini yakalamak içinse resim düzenleme programlarından yararlanılabilir.

Web Tasarımında Kullanılan Resim Düzenleme Programları Nelerdir?

Kullanıcılar açısından profesyonel nitelikte bir web adresini ziyaret etmek oldukça önemli bir konu. Web Tasarımında Kullanılan Resim Düzenleme Programları Nelerdir? Sorusu bu sebeplerle merak edilir. Dijital uygulamaların yaygın olarak kullanıldığı günümüzde teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gereklidir.

Dikkat çekici fotoğraflar elde edileceği zaman birçok programdan yararlanılabilir. E-ticaret sitesinde kullanılmak üzere ya da kişisel sosyal medya hesapları için fotoğraflar önemli işlevleri yerine getirir. Photoshop, lightroom gibi uygulamalar hem mobil cihazlarla hem de masaüstü araçlarda kullanıma uygun olabilmektedir. Bu uygulamaların ücretsiz sürümleri de kullanıcılar için dikkate alınabilir.

Snapseed

Snapseed uygulaması kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan programlardan. Tabletlerde ya da mobil cihazlarda kullanılacağı zaman indirme yapılması gerekiyor. Güçlü özelliklere sahip olan bu uygulama Android cihazların yanı sıra İOS işletim sistemlerinin kullanıldığı mobil cihazlarla da uyumlu. Her iki işletim sistemi için de ücretsiz olarak kullanılabilir.

Photoshop

Photoshop yaygın olarak kullanılan bir fotoğraf düzenleme yazılımı. Fotoğrafların yanı sıra grafiklerin de yapılandırılabilmesi için kullanılan uygulamalardan biri de Photoshop’tur. Uygulama sayesinde var olan resimler üzerinde yeni düzenlemeler yapılabilir. Bu yazılım programı pixel tabanlıdır ve grafiklerin yanı sıra fotoğrafların işlenmesi için de kullanılır. Adobe tarafından geliştirilen uygulama ücretsiz olarak kullanıcılara sunulur. Uygulamanın gelişmiş filtrelerinin yanı sıra profesyonel sonuçlar elde etmeye yarayan yapısı nedeni ile kullanıcıların ilk tercihinde yer aldığı görülür.

Pixir

Profesyonel anlamda düzenleme yapmaya imkân tanıyan Pixir arayüz olarak Adobe ile benzer özellikler gösterir. Uygulamanın sahip olduğu özellikler arasında otomatik iyileştirme araçlarının yanı sıra özelleştirilebilir fırçalar sayesinde çeşitli çalışmalar yapmak mümkündür. Uygulamanın indirme gerektirmeden kullanılabilmesi avantajları arasında yer alırken çok sayıda yükleme seçeneğine sahip olması da bir artıdır. Bu platform flash üzerinden çalışır ve toplu düzenleme kapasitesine sahip değildir.

GIMP

GIMP de ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan bir fotoğraf editörü. Temel düzeyde işlem yapmak isteyenler için profesyonel kalitede işler sunan bu uygulama içerisinde birçok araç barındırıyor. Kişiselleştirilebilen fırçalar, katman maskeleri, içeriğe duyarlı ölçekleme gibi özellikleri sayesinde bu uygulamadan profesyonel nitelikte sonuçlar elde etmek mümkün. Açık kaynak kodlu bir yazılım olarak öne çıkan GIMP mobil sürümü olmayan bir yazılımdır. Bunun yanı sıra ara yüz olarak kullanıcılar tarafından karışık bulunur. Masaüstü uygulamalarda güvenle kullanılabilen bu uygulama ücretsizdir.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

18 Temmuz 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın