Günümüzde erişilebilir olmak önemli hale gelen konular arasında yer alır. Kullanıcıların internet ağları üzerinde çok uzun zaman geçirmesi, ürün ve hizmet satışlarının bu mecralardan yapılması Teknoloji Çağı’nın gerekleri arasında yer alır. Mobil tasarım neden önemli? Sorusu da bu noktada ortaya çıkar. Milyonlarca kullanıcı akıllı cihazları kullanmak sureti ile etkileşim kurar.

Bu nedenle web adreslerinin tüm kullanıcılara ulaşabilmesi için teknolojik cihazlarla uyumlu olması önemli hale gelir. Mobil cihazlarla uyumlu geliştirilen web adresleri sayesinde ürün ya da hizmet satın almak isteyen kullanıcılar ya da sosyalleşmek isteyenler içeriklere kolaylıkla ulaşabilir.

Mobil Tasarım
Mobil tasarım akıllı cihaz kullanımı yaygınlığına bağlı olarak önem kazanır. Şirketler web adresleri üzerinden müşterileri ile etkileşime geçer. E-ticaret uygulamaları sırasında birçok pazaryerinden alışveriş yapmak kolaylaşır. Bu pazaryerlerine her ortamdan ulaşabilmek içinse web adreslerinin mobil cihazlar ile uyum içinde çalışması gerekir.

Mobil cihazlarla uyumlu sitelerin daha fazla potansiyel müşteri ve hedef kitlesine ulaşma şansı bulunur. Yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göz atıldığında mobil aramaların masaüstü aramalardan daha fazla yer kapladığı görülür.

Mobil uygulamalarla uyumlu web siteleri sayesinde kullanıcı davranışlarına ve sayfa içi sıralama ölçütlerine bakılarak SEO artışı yakalanabilir. Bunun yanı sıra bir web sitesinin açılma hızı da oldukça önemlidir. Hızlı açılan bir web adresi sayesinde kullanıcılar diledikleri gibi sanal ortamda dolaşabilir.

Mobil tasarımlarda dikkat edilmesi gerekenler olurken bunlardan biri de içerikler konusudur. Web sitesinin performansı ve işlevselliği önemlidir. Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olmak tüketicilerin web adresinde aradığını bulmasını kolaylaştırır.

Sayfanın açılma hızı önemli olurken her elemanın sayfanın yüklenme hızını etkilediğinin unutulmaması gerekir. Bu noktada ise kullanıcılar için hazırlanan ikonlar ve metin tiplerinin yeteri kadar yüklenmesi önemlidir.

Günümüzde mobil cihazların çok fazla kullanılması masaüstü tasarımların geride kalmasına yol açar. Bu nedenle de mobil tasarımlar konusunda yenilikçi bakış açılarına gerek duyulur. Zengin özelliklere sahip web adresleri sayesinde kullanıcı deneyimlerinin iyileştirilmesi sağlanır.

Mobil ekranların küçük olması, elle kontrol edilebilir oluşu özellikleri arasında yer alır. Mobil tasarımlar sırasında sitenin nasıl görüneceğine dair bir ön çalışma yapılması daha etkili sonuçlar elde edebilmek açısından önemlidir.

Mobil tasarımlardan istenilen verimin alınabilmesi için farklı cihaz tipleri ile uyumlu olması gerekir. Mobil tasarıma sahip olmayan bir web adresi her cihazda farklı görüntü verebileceği için kullanıcı memnuniyetsizliğine neden olabilir. Duyarlı tasarım yapıldığında ise kullanım kolaylığı elde edilir.

Mobil tasarımda kullanılan cihazın ekran boyutları da önemli olur. Kullanılan tarayıcının özellikleri ve uygulamanın nitelikleri de cihazlar arasında farklılıkların oluşmasına yol açar. Hizmet sunmak isteyen kişiler için web adreslerine herkesin ulaşabilir olması gerekir. Bu noktada ise mobil tasarımlar daha da önemli hale gelir.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

04 Ekim 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın