Bootstrap, web tasarımında kullanılabilecek bir web geliştirme aracıdır. Web uygulamalarının geliştirilmesinde kullanılan Bootstrap; Less, CSS, JavaScript ve Sass ile yazılmıştır. Etkileşimli bir web uygulaması geliştirmeye yardım eden Bootstrap, mobil uygulamaların ve web sitelerin, kullanıcılarına görünen tarafındaki bileşenleri için JavaScript ve CSS taslaklarını kullanır. Web tasarımında kullanabileceğiniz bu alternatif, Jacob Thornton ve Mark Otto tarafından geliştirilmiştir.

Günümüzde de oldukça yaygın ve etkili olan bu araç, bir web sitesi geliştirmek için en çok tercih edilen ve bilinen CSS iskeleti olarak bilinmektedir. Ayrıca bu aracın, kullanımı daha basit ve daha hızlı olan W3.CSS adında başka bir alternatifi de bulunmaktadır.

Web Tasarımında Bootstrap Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı işletim sistemleri, etkileşim şekilleri, ekran boyutları ve donanım özellikleri türemiştir. Bu nedenle masaüstü bilgisayar, telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi her teknolojik alet farklı özelliklere sahip olmuştur. Geliştirilen web sitelerinin her cihaza uyum sağlayabilmesi için Bootstrap neredeyse şart olmuştur. Çünkü Bootstrap hem şu anda kullanılan cihazlarda hem de gelecekte çıkabilecek bütün ekran boyutlarında kullanılabilir. Buradaki önemli nokta Bootstrap’ın bu uyumu kendiliğinden yakalamasıdır. Bu sayede o web tasarımı her türlü teknolojik cihazda sorunsuz görüntülenebilir ve kolay bir şekilde etkileşime geçilebilir. Bootstrap’ın diğer avantajlarından bazıları şunlardır:

• CSS ve HTML konusunda giriş seviyesine sahip herkesin kullanabileceği bir içeriğe sahiptir. Kolay kullanılabilir oluşu sayesinde insanlar uygulama, web site ve tema geliştirme hususunda Bootstrap’dan yardım almaktadır.

• Bootstrap’ın sizlere sunduğu kolaylıklardan bir tanesi de tasarım devamlılığına sahip olmasıdır. Yani bir uygulamayı yahut web sitesini Bootstrap ile geliştirdiyseniz, yaptığınız tasarımlar Chrome, Safari, Edge, Firefox, Opera gibi web tarayıcılarında her daim aynı şekilde görünür.

• Bootstrap’da yapacağınız tasarımlar esnasında kullanabileceğiniz ön yüklü bileşenler mevcuttur. Bir web tasarımı yapacağınızda Bootstrap’ın içerisinde bulunan açılır kapanır menülerden, tasarım ögelerinden, butonlardan ve navigasyon barlarından beğendiğinizi kullanabilirsiniz. Dilerseniz bütün araç takımlarını indirmek yerine öncesinde kullanmak istediklerinizi seçerek, sadece beğendiklerinizi indirebilirsiniz.

• Daha önce de bahsedildiği gibi Bootstrap şimdi ve gelecekte üretilen bütün ekran boyutlarına uyum sağlamaktadır. Bu nedenle uzun ömürlü bir web sitesi tasarlamak istiyorsanız, Bootstrap kullanabilir ve kullanıcılarınızın ekran boyutlarına her daim uyum sağlayabilirsiniz.

• Tasarladığınızı web sitesinde veya uygulamada Bootstrap tabanlı şablonları kullanabilirsiniz. Bu temaları dilerseniz kendi projelerinizde kullanabilir dilerseniz bu projeleri satışa çıkarabilirsiniz.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

23 Şubat 2023WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın