Günümüzde web siteleri aracılığı ile ürün ve hizmet satışı yapılabilir. Bu çalışmalar sırasında ise içerik üretimi önemlidir. SEO çalışması sayesinde web sitesinin arama motorlarında üst sıralarda görünmesi kolaylaşır. Tüketiciler internette arama yaptıklarında firmaların üst sıralarda yer alması ziyaretçi trafiğinin artması açısından gereklidir. En çok kullanılan SEO analiz siteleri birbirinden farklı özellikleri ile öne çıkar.

Web adresleri firmaların sanal vitrinleridir. Geçmişte klasik yöntemlerle yapılan ürün ya da hizmet pazarlaması web adresleri üzerinden yapılır. Bu çalışmalar sanal platformların oluşmasında etkili olur. Web 2.0 teknolojileri ile birlikte günlük yaşama dahil olan dijital ortamlar geçmişte tek yönlü ve eş zamansız bir iletişim kurulmasına olanak tanırken günümüzde bu uygulamalar gelişmiştir.

Satıcılarla alıcılar web adresleri üzerinden eş zamanlı ve çift yönlü olarak iletişim kurabilir. Bu sayede tüketiciler diledikleri hizmeti satın almak istediklerinde web adreslerine giriş yapmak zorundadır. SEO çalışmasının yeterli düzeyde olması sayesinde de web adresi daha fazla görünür olur. Bu durum da ziyaretçi sayısında artışa yol açar.

SEO Analizi Yapma

SEO analizi yapma süreçlerinde arama motorları ile uyumlu olmak önemli bir aşamadır. SEO araçları kullanılarak yapılacak kontroller sırasında sitenin görünürlüğü daha net anlaşılır. Bu araçlar sayesinde yapılan işin süresinde kısalma yaşanır ve zaman tasarrufu sağlanır.

Yapılan işin kolaylaşması da SEO araçları sayesinde mümkün olur. Yapılan çalışmaların verileri kolaylıkla takip edilebilir. Ve bu sayede de analiz yapmak mümkün hale gelir.

AHREFS
AHREFS güvenilir SEO araçları arasında yer alıyor. Kapsamlı bir araç olma konusunda kendisini geliştiren platform geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

Screaming Frog
Screaming Frog teknik SEO analizi konusunda lider bir isimdir. Her büyüklükte yer alan web adresleri bu sistem sayesinde kolayca taranabilir. Hızlı bir analiz aracıdır ve kullanıcılar teknik yönden istedikleri sonucu alabilir.

Semrush
Semrush dünya genelinde tercih edilen güvenilir bir arama motoru analiz aracıdır. Bu uygulama sırasında gösterge panosu oluşturmanın yanı sıra raporlama özellikleri de kullanılır. Uygulama tematik raporlar ve kullanıcılar için özel raporlar sunabilmektedir.

Semrush ücretli bir araçtır ve güvenle tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer alır. Uygulama ile site üstü SEO taramasının yanı sıra link analizi de yapılabilir. Ayrıca link inşası konusunda da bu uygulamadan destek alınabilir.

Moz
SEO analiz araçları arasında çok sık tercih edilen isimlerden biri de Moz’dur. Bu analiz aracı ile firmalar web adreslerinin anahtar kelime sıralamalarını, sayfa performansını ve çok daha fazlasını inceleyebilir. Uygulamanın bir diğer özelliği de firmaların sosyal medya hesaplarını kontrol edebilmesidir. Sosyal medya etkileşimlerinin de kontrol edilebilir olması Moz’a ait bir özelliktir.

Deep Crawl
Deep Crawl olarak adlandırılan SEO analiz aracı da gelişmiş özellikleri ile öne çıkar. Özelleştirilmiş raporlama teknikleri sayesinde bu uygulama da kullanıcıların tercih ettikleri arasında yer alır. Tarayıcı temelli bir yazılım programına sahiptir.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

01 Eylül 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın