Eğitim/Kurs Hizmeti Veren Firmalara Özel Web Siteleri hazırlanırken öncelikle firma hakkında bilgilerin yer aldığı bölüm tasarlanmalıdır. Bu bölüm kurumun kendisi hakkında açıklayıcı kısımdır. Firma kurumsal kimliğini hakkımızda kısmında ifade eder. Kendisinden eğitim hizmeti satın almak isteyenler kurumu bu sayede daha yakından tanıyabilir. Eğitim kurumunun hedefleri, başarıları gibi konularda fikir sahibi olurlar.

Web adresi işletmelerin ya da kurumların kendilerini en iyi şekilde tanıtabileceği sekmelere sahip olmalıdır. Kullanıcılar bu adresleri ziyaret ettiklerinde canlı, dinamik bir sayfa ile karşılaşmalıdır. Bilgiler güncel olmalı ve sürekli yenilenmelidir.

Eğitim/Kurs Paketlerini Görüntüle
Bu açıdan da web adresinin fonksiyonel özelliklere sahip olması gerekir. Yeni eklemeler konusunda sıkıntı yaratmaması, görsel ve yazı tabanlı içerikleri kullanıcılara işlevsel bir şekilde sunabilmesi istenir. Web adresinin kolay açılabilir olması önemlidir.

Açık ve net bir tasarım her zaman tercih edilendir. Bir web adresinde yer alması gereken içeriklerin özgünlüğü oldukça önemlidir. Web adresi ile firmanın faaliyet alanları, duyuruları, ürün ya da hizmetleri kullanıcılara ulaştırılır.

Eğitim/Kurs Veren Firmaların Web Adresleri Nasıl Olmalı?

Arama motoru algoritmaları açısından web adresinin SEO uyumuna dikkat edilmelidir. Web sitesi sayesinde işletmeler ya da kurumlar daha fazla müşteriye ulaşabilmelidir. Bunun için de sitenin tasarım süreçlerinde önemsenmesi gereken teknik konular da bulunur.

SEO uyumu, mobil cihazlarla entegre çalışma anlayışı gibi birçok teknik konu web site tasarımları açısından önemlidir. Web adresinin yüksek açılma hızında olması da kullanıcı dostu bir yaklaşımdır. Bu sayede ziyaretçiler kısa sürede istedikleri bilgiye erişim sağlayabilir.

Kurumun ne tür bir hizmet verdiği, eğitim programlarının içerikleri, kullandıkları kaynaklar, eğitmenlerinin kimlik bilgileri web adresinde yer alabilen bölümlerdir. Bunun yanı sıra eğitim hizmeti satın alanların yorumları, hizmetin beklentilerini karşılayıp karşılamadığına dair görüşleri de web adresinde yer alabilir.

Eğitim kurumu ne tür hizmet verdiğini anlatabilmelidir. Kurs ya da özel ders olabileceği gibi bireysel derslerin dışında sınıf ortamında eğitim veriliyorsa bu konular yazılı ve görsel içeriklerle anlatılabilir. Blog kısmında eğitim ile ilgili çeşitli yararlı bilgiler web adresini ziyaret edenlerle paylaşılabilir. Bu içeriklerin özgün olması, faydalı bilgiler içermesi ve doğruyu anlatması kullanıcıların kurumun web adresine tekrar tekrar dönmelerini sağlayacak bir uygulamadır.

Kurum hakkında bilgi edinmek isteyen kullanıcı web adresini ziyaret ettiğinde fiziksel ortamda kurumdaymış gibi hissetmeli ve kitle iletişim araçlarının gücünden yararlanılarak hizmet satın almak isteyenlere yeterli bilgi verilmelidir. Ayrıca kurumun iletişim bilgilerinin yer alacağı bir bölüm de olmalıdır.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

11 Ekim 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın