Dijital teknolojilerin yaygınlaşması ile birlikte sosyal medya platformlarının da önemli hale gelmesi kaçınılmaz olmuştur. Geleneksel medyadan bazı yönleri ile ayrılan sosyal medya platformları eş zamanlı ve çift yönlü bir iletişimin yapılmasına olanak tanır. Herkesin Bilmediği Sosyal Medya Platformları farklı paylaşım konseptleri ile öne çıkar.

Facebook en bilinen mecralardan biridir. Genellikle birçok kişinin Facebook hesabının olması bu platformun yaygın olarak kullanılmasının en önemli göstergeleri arasındadır. Facebook haricinde Twitter, Linkedln, Pinterest, Tumblr gibi sosyal medya platformları gibi birçok mecra vardır. Sosyal medya platformlarının her biri farklı paylaşım unsurlarının yanı sıra konseptine de sahiptir. Dünya genelinde çok sayıda sosyal medya platformu bulunur ve bilinmeyen mecralardan bazıları şunlardır:

Meetup.com
Asmallworld
Quora
Couschsurfing
Flickr

Meetup.com Sosyal Medya Platformu
Meetup.com Sosyal Medya Platformu kullanıcılarına çeşitli etkinlikler hakkında bilgi vermeyi amaçlayan bir platformdur. Farklı hobilere sahip kişilerin aradıklarını kolaylıkla bulabileceği bu ortamda müzik, resim, fotoğraf etkinlikleri ya da daha fazlası takip edilebilir. Yeni üyelik yapmak isteyenler için de kolaylıkla üyelik oluşturulabilmektedir.

Asmallworld Sosyal Medya Platformu
Asmallworld Sosyal Medya Platformu üyelik için ücret isteyen bir mecradır. Bu platformda yer almak isteyen kullanıcıların üyelik ücreti ödemesinin yanı sıra bir kullanıcı davetine de ihtiyacı vardır. Ünlülerin içinde yer aldığı bu mecrada yer alan kullanıcı dilediği kişi ile iletişim kurma şansını da elde etmiş olur.

Quora Sosyal Medya Platformu
Quora Sosyal Medya Platformu genellikle akademisyenler ve bilgiye ihtiyaç duyan insanların içinde yer aldığı bir mecradır. Bu platformda çeşitli konularda bilgi edinmek isteyenler için paylaşımlar yapılırken aynı zamanda kullanıcılarla etkileşim kurularak soru sorulabilmesi de mümkün olmaktadır.

Couschsurfing Sosyal Medya Platformu
Couschsurfing Sosyal Medya Platformu misafirperver insanların bir araya geldiği ve yardımlaşmanın öne çıktığı bir mecradır. Bu platformda yer alan kullanıcılar ücretsiz bir üyeliğin ardından sitede yer alabilirler. Turist olarak seyahat edenlerin gittikleri yerde site kullanıcıları ile tanışmasına olanak tanıyan platform aynı zamanda kullanıcıların konaklama konusunda da birbirine yardımcı olması mantığı ile hareket eder.

Flickr Sosyal Medya Platformu
Flickr Sosyal Medya Platformu profesyonel fotoğrafçıların tercih ettiği bir mecra olmaya devam ederken mobil cihazlar için de uygun hale getirilmiştir. Kullanıcıların çok sayıda fotoğraf yükleyebildiği sitede aynı zamanda fotoğraf düzenlemesi de yapılabilir. Bu mecrada fotoğraf paylaşımı yapan fotoğrafçıların birbirinin profiline yorum yazabilmesi de mümkün olurken yetenekli sanatçıları sitede bulabilmek de söz konusu olmaktadır.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

20 Aralık 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın