Google’da Yükselmek İçin Neler Yapılmalı? Web sitesine sahip olanlar için yanıtlanması gereken önemli konu başlıklarından biridir. Google algoritmaları sürekli kendisini yenileyen bir yapıya sahiptir ve hazır paket web sitelerinin geniş kapsamlı özelliklere sahip olması sayesinde site sahibinin istediği gibi ön sıralarda yer alması kolaylaşır.

Google’da üst sıralarda olmak isteyen sitelerin taşıması gereken kriterler vardır. Bir web sitesinin kendisinden beklenileni verebilmesi bu özellikleri taşıması sayesinde olur. Web sitesinin birçok faktörden etkilendiği görülürken bunlardan biri domaindir.

Bunun yanı sıra sayfa-seviye kriterleri açısından da konunun ele alınması gerekir. Site faktörü, backlink kriterleri, kullanıcıların sağladığı etkileşimler de göz ardı edilmemesi gereken unsurlar arasındadır. Web sitesinin sosyal sinyallerin yanı sıra özel algoritma kurallarını da göz ardı etmemesi gerekir. Marka sinyalleri ve spam faktörleri,sayfa dışı webspam kriterleri bu faktörlere ilave edilecekler arasında yer alır.

Domainde Olması Gereken Özellikler
Domainde Olması Gereken Özellikler arasında domainde yer alacak olan anahtar kelimenin domainin ilk kelimesi olarak kullanılması vardır.
* Bir domaine ait geçerlilik süresinin uzunluğu o domain için güvenilirlik olarak algılanır.
* Domain sahibinin açık olması da önemli bir güvenilirlik kriteridir.


Sayfa-Seviye Ölçütleri Nasıl Olmalı?
Sayfa-Seviye Ölçütleri Nasıl Olmalı? Merak uyandıran konular arasındadır. Anahtar kelimenin başlıkta yer alması da web sitesi açısından önemli bir kriterdir. Bir web sitesi içeriği hazırlanırken özgünlüğün önemi büyük olurken H1, H2 etiketlerine de dikkat edilmesi gerekir. Bu etiketlerde yer alan başlıkların anahtar kelime uyumu da web adresinin Google algoritmaları tarafından kolay algılanmasını sağlar.

* Özgün bir web sitesi içeriğinde anahtar kelime kullanımının yüzdelik dağılımına dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede web sitesi daha kolay üst sıralarda yer alabilir.
* LSI ile gizli anlamlı anahtar kelimelerin indekslenmesi sağlanır.
* Web sitesinin sayfa yükleme hızı da Google algoritmaları açısından önemli bir kriterdir.
* Güncellenmiş içerikler eski düzenlemelere kıyasla öne çıkan bir çalışma yapılmasını sağlar.
* Anahtar kelime kullanımı sırasında 100 kelime içinde buna dikkat edilmesi de web sitesi için önemlidir.
* İçeriklerin özgün olması, bilgi içerikli olması da dikkate alınması gerekenler arasındadır.
* Sayfaya yönlendirilecek iç linklerin kalitesine dikkat edilmelidir.
* Sayfada yer alan görsel içerikler kaliteli içerik olarak algılanma konusunda etkilidir.

Site Seviye Kriterleri Nelerdir?
Site Seviye Kriterleri Nelerdir? Dendiğinde anlaşılması gereken içeriğin değerli olmasıdır. Bunun yanı sıra özgün nitelik taşıyan web sitesi içerikleri Google’ın tercih ettikleri arasında yer alır.
* Sitenin güncellenmesi de dikkate alınması gerekenlerden biridir.
* Linklerin kötü çevrelerden alınmamış olmasına dikkat edilmelidir.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

25 Ekim 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın