İnsanların günlerinin çoğunluğunu internette ve sosyal medyada geçirmesinden dolayı, neredeyse her markanın kendine ait bir web sitesi kurması zorunluluk hâline gelmiştir. Marka tanınırlığının bir şartı hâline gelen web sitelerine, canlılık veren ve siteyi özelleştiren faktörlerden birisi de logo tasarımıdır. Markanıza ve web sitenize ait bir logonuzun olması internet ortamındaki varlığınızı adeta ortaya koyar. Bir tutarlılık göstergesi olan logonuz, insanlar tarafından merak edilmenizi ve unutulmamanızı sağlar. Tanınırlığı arttıran logolar küçük ve önemsiz gibi görünse de web ortamında bulunan ve her daim bu logoyu görmeye maruz kalan insanların akıllarında kalıcı olmanıza yardımcı olur. İnsandaki yüz misali, doğru tasarlanan logo, markanızın yüzü ve sembolü hâline gelir.

Kurumsal web sitenizdeki hedef kitlenize; kimliğinizi, temsil ettiklerinizi, verdiğiniz hizmeti tanıtan bu logolar, bazen renklerden, bazen görsellerden bazen ise kelimelerden ibarettir. Farklı boyutlarda ve şekillerde tasarımı yapılan logolar, insanlarda ilk izlenimi bırakır. Bu nedenle özellikle de kurumsal web siteleri için bir logo tasarlanıyorsa, özenle ve dikkatle bir tasarım yapılmalıdır. Markanızdan ve verdiğiniz mesajlardan oluşan logonuz, web sitenizin tarzını ve ruhunu yansıtan bir semboldür. Hedeflediğiniz kitle tarafından ilk olarak dikkat çeken ve fark edilen logonuz, web kullanıcılarının akıllarında kalmanız ve rakiplerinizi eleyerek zirveye tırmanmanız için çok önemlidir. Logonuz markanızın ve web sitenizin tanınır olması için bir yatırımdır. Web sitenizdeki trafiği arttırmak ve tüketicilerin merakını çoğaltmak için gizli bir silah olan logo, web sitenizdeki içeriklerin tanımını yapan ve markanızı yansıtan bir simgedir.

Markanızın ve web sitenizin bir imzası olan logonuz, tanıtmak istediğiniz hizmeti, ürünü daha kolay ve daha rahat bir şekilde tanıtmanıza olanak tanır. Başka kurumsal siteyi hatırlatmayan size özel ve hikâyenizi yansıtan bir logo tasarlamanız, rakiplerinizin arasından kolayca sıyrılmanıza yardımcı olur. Bu nedenle kurumsal web siteniz için logo tasarlayacağınızda mümkün mertebe az sayıda renk kullanmalı, sade ve anlaşılır bir tasarım yapmalısınız. Kalitenizi ve faaliyet gösterdiğiniz alanı tanıtan bir logo tasarlamak için, özgün ve sizi en iyi şekilde yansıtacak renk ve modelleri tercih etmelisiniz. Tasarladığınız logo kreatif ve güçlü bir tasarıma sahip olmalıdır. Ayrıca logonuz farklı boyutlarda, şekillerde ve biçimlerde kolay bir şekilde kullanılabilir olmalıdır. Web sitenizin ana fikrini yansıtan logonuz bir nevi iletişim aracıdır. Bu nedenle kurumsal web siteniz için logo tasarlarken, markanızın performansını buna bağlı olarak da değerini etkileyeceğini göz önünde bulundurmalı ve dikkatle logo tasarlamalısınız.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

21 Mart 2023WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın