Arama motorları sayesinde web sitelerine ulaşılır. Bu sistemlerle uyumlu özellik taşıyan web adresleri üzerinden ise ürün ya da hizmet satın almak mümkün olur. Günümüzde teknolojilerin geldiği son noktada tüm faaliyetlerin sanal platformlar üzerinden yürütülebilmesi söz konusudur. Dünya çapında kullanılan arama motorları birden fazladır.

Ticari faaliyetler sırasında geleneksel yöntemlerin yanı sıra yeni nesil uygulamalar da dijital ortamlar sayesinde mümkün olur. Arama motorları web adreslerine ulaşmak isteyen kullanıcıların tercih ettiği uygulamalardır.

Arama motorları çeşitli amaçlar için kullanılır. Bilgi edinmek, ürün ya da hizmet satın almak, sosyalleşmek için kullanıcılar farklı özellikteki web adreslerinde gezinti yapacakları zaman arama motoruna gerek duyulur.

Google

Dünya genelinde en yaygın kullanılan arama motoru Google’dır. Google algoritmaları sürekli kendisini yenilemesi ile öne çıkar. Küresel ölçekte bu arama motoru önemli bir paya sahiptir. Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan Google arama motoru, kişiselleştirilmiş özellikleri ile de dikkat çekmektedir.

Yandex

Arama motorları arasında yer alan Yandex de tercih edilen bir sistemdir. Özellikle Rusya olmak üzere birçok ülkede bu arama motorunun kullanıcısı bulunur. Kolay bir kullanıma sahip olan Yandex özellikle çeviri ve haritalar konusunda uzmanlık sahibi bir arama motorudur. Bu özellikleri ile de Google için önemli bir rakiptir.

Bing

Bing arama motoru da dünya sıralamasına bakıldığında ilk sıralarda yer alır. Bing arama motorunun en önemli özelliklerinden biri de arama sonuçlarına bağlı olarak reklam yayınlamamasıdır. Sahip olduğu bu özellik kullanıcılar arasında tercih edilmesine yol açarken Google için de önemli bir rakip olarak görülür.

Yahoo

Tüm dünyada yaygın olarak tercih edilen arama motorlarından biri de Yahoo. Çok sayıda dil seçeneğini desteklemesi bu arama motorunun önemli bir özelliğidir. Arama motoru özelliğinin yanı sıra iletişim, e-posta uygulaması gibi özellikler de bu platformda sıkça kullanılır.

Baidu

Baidu Çin merkezli bir arama motorudur. Bu platformun önemli özellikleri arasında haritalara yer vermesi, çevrimiçi ansiklopedi özelliği yer alır.

Duck Go

Bu arama motoru da çevrimiçi gizliliğe önem veren bir platform olarak kullanıcılara sunulur. Kullanıcı etkinliklerini takip etmeyen Duck Go aynı zamanda reklamlarla da kullanıcılarını karşılaştırmaz.

Naver

Naver internet portalı olarak uzun yıllardır kullanıcılara hizmet vermektedir. Bu arama motoru Güney Kore merkezlidir. Web portalı olarak kurulduktan bir süre sonra arama motoru olarak hizmet vermeye başlayan sistem kapsamlı arama özelliği ile dikkat çeker. E-posta sağlayıcısı, haber servisi özellikleri ile de arama motoru olarak Naver’den yararlanılabilir.

ASK

İngilizce karşılığı soru olan ASK kelimesinden türetilen arama motoru soru sorma özelliği ile öne çıkıyor. Kullanıcı bir soru sorduğunda bu konularla ilgili web adreslerine arama motoru ile kolayca erişebiliyor. Bu arama motoru da yaygın olarak kullanılanlar arasında yer alması ile dikkat çekiyor.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

26 Ağustos 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın