İnternet kullanıcılarının genellikle kullandıkları belli başlı web tarayıcıları vardır. İnsanlar arasında en çok bilinen ve tercih edilen web tarayıcıları; Chrome, Opera, Firefox ve Edge’dir. Bu web tarayıcıların diğer tarayıcılara nazaran daha fazla tercih edilmesinin sebebi, hızlı, gelişmiş ve iyi olmalarıdır.

Google Chrome
Tüm internet tarayıcılarının arasından açık ara farkla ayrılan ve en çok kullanılan web tarayıcısı Google Chrome’dur. Basit bir arayüze ve her işletim sistemine uyum sağlayan sürüme sahip olan Chrome, kullanım açısından rahat ve kolaydır. Diğer tarayıcılara nazaran daha fazla özelliği bulunan bu web tarayıcısının performansı da oldukça yüksektir. Google’ın geliştirdiği bu tarayıcı ücretsiz olmakla beraber; Microsoft Windows, macOS, Android, Linux ve iOS sürümlerine de sahiptir.

Opera
Tercih listelerinde Google Chrome’u takip eden web tarayıcılarından birisi de Opera’dır. Opera’yı diğer web tarayıcılarından ayıran en büyük özelliği sahip olduğu kenar çubuklarıdır. Opera; kripto cüzdan özelliği, Facebook, açık veya koyu renk modları, WhatsApp gibi özelliklerin bulunduğu kenar çubuklarına ek olarak sahip olduğu şık ve basit arayüzü ile de dikkat çekmektedir. Mobil cihazlara özel Opera Turba özelliği sayesinde internetinizden ve cihazınızın pilinden tasarruf etmenizi sağlar. Ücretsiz VPN içeren ve reklam engelleyicisine sahip olan Opera, etkili, hızlı ve güvenli bir web tarayıcısıdır. 1995 yılında yayınlanan bu web tarayıcısı, ana tarayıcı olarak Blink’i kullanmaktadır. E-posta yazılımı, sekmeli gezinti, tema değişimi gibi özelliklerinden dolayı internet kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Firefox
Birçok işletim sisteminde sorunsuz bir şekilde çalışan Firefox, diğer internet tarayıcılarından daha fazla güvenilir olması sebebiyle öne çıkmaktadır. Herhangi bir veri sızıntısı ile karşı karşıya kaldığınızda sizi uyaran Firefox, birkaç milisaniye bile olsa Google Chrome’dan daha hızlı çalışmaktadır. Yazarken arama, akıllı ve canlı yer imleri, yazım denetimi, sekmeli gezinti, coğrafi konuma göre gezinti ve indirme yöneticisi gibi özelliklere sahip olan Firefox sizlere, kendi okuma listesine eklediğiniz yazılara farklı cihazlardan da erişebilme özelliği sunmaktadır. Ayrıca bu sayfalara çevrimdışı bir şekilde erişmenize de olanak tanır.

Edge
Güvenlik açısından aldığı önlemlerden dolayı tercih edilen Microsoft Edge, diğer web tarayıcılarına göre bu piyasaya biraz geç girmiştir. Buna rağmen birçok web tarayıcısını hızla geçen Edge, güvenli arayüzü sayesinde kimlik avına karşı gelmektedir. Microsoft hesabınız aracılığıyla kullanabileceğiniz bu arayüze birçok farklı cihazdan erişebilirsiniz. Ayrıca web yakalama özelliğine sahip olan Edge ile kolaylıkla ekran fotoğrafı alabilirsiniz.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

10 Mart 2023WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın