Hazır paket web sitesi tasarımları sırasında tüm ayrıntılar ele alınabilir. Birçok sektör için gerekli olan web adresleri farklı meslek mensuplarının da kullanımına uygun olarak tasarlanabilir. Fotoğrafçılıkla uğraşanlar için web sitesi tasarlanırken dikkate alınacaklar olur.

Öncelikle sitede yer alan bilgiler fotoğrafçının kim olduğunu anlatabilmesi açısından önem taşır. Bu nedenle ana sayfa kısmında ziyaretçinin ne tür bilgilerle karşılaşacağının anlaşılması gerekir. Fotoğrafçı kendisine ait portfolyosunu sergileyebilmelidir. Bu nedenle de bir portfolyo başlığı altında ürünlerini paylaşacağı alana ihtiyaç duyar.
Fotoğrafçı Paketlerini Görüntüle

Fotoğrafçılar İçin Web Sitesinde Olması Gerekenler

Fotoğrafçılar için web sitesinde olması gerekenler arasında portfolyo kısmından sonra hakkımda bölümü yer alır. Hakkımda bölümünde fotoğrafçı kendisi ile ilgili çeşitli bilgileri paylaşabilir. Bu bölümde fotoğrafçıya ait sertifikalar, belgeler yer alabileceği gibi yazı tabanlı içerikler aracılığı ile fotoğrafçı kendisi hakkında bilgi verebilir.

Fotoğrafçı bireysel değil de şirket olarak çalıştığında bu durumda kadrosu hakkında da bilgileri bu bölüme girebilmektedir. Firması hakkında yapılan müşteri yorumları gibi çeşitli bilgilere de bu bölümde yer verilebilir.

Fotoğrafçının kendisi hakkında çıkan haberleri, sık sorulan soruları da bu bölümde yayınlaması mümkün olur. Daha sonraki sekmede ise referanslar kısmına yer verilir. Referanslar sekmesinde ticari yolculuğu sırasında iş birliği yaptığı firmalar, kişi ve kurumlara yer verebilecektir. Bu bölümde de yine görsel ve yazılı içerikler kullanabilir.

Bir web sitesinde yer alan blog sekmesi önemli görevleri yerine getirir. Bu sekmede fotoğrafçının mesleki açıdan bilgileri, deneyimleri, dünyada yaşanan değişim ve gelişimler paylaşılabilir. Blog yazısı türünde hazırlanan içerikler özgün, yaratıcı, bilgi verici olduğunda ziyaretçilerin ilgisini çekecektir. Ayrıca görsel olarak da bu bilgiler desteklenebilir.

Ziyaretçiler fotoğrafçının web adresine girdiğinde renkli ve canlı bir sayfa ile karşılaşmalıdır. Doğru bilgiye ulaşabilmeli, gezindiği sekmelerde aradığını bulabilmelidir. Web adresi her meslekten insan için ve kurum-kuruluşlar açısından sanal mecralar olarak çok önemli platformlardır.

Fiziksel mekanların yerini alan web adresleri kullanıcılara dijital ortamlarda gezinme deneyimi yaşatırken aradıklarını bulma konusunda da yardımcı olur. Bu özellikleri ile günümüzde her tür işletmenin ya da bireysel kullanıcıların doğru tasarlanmış bir web adresine ihtiyacı vardır.

Hazır web adreslerinde yer alan sekmelerden biri de iletişim bölümüdür. Ziyaretçi web adresine girdiğinde kimi nasıl muhatap alacağını bilmek ister. Bu nedenle fotoğrafçının iletişim bilgilerinin eksiksiz ve tam olarak iletişim sekmesine girilmesi gerekir. Bunun yanı sıra haritalar ile konum belirtilebilirken mail adresi ve telefon numarası gibi ek bilgilerin de unutulmaması icap eder.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

18 Ekim 2022WEBBUSİNESS Hazır Paket Web Siteleri

Yorum Yapın